Verzorging.

Respectvolle verzorging overledene.

In de volksmond wordt de laatste verzorging overledene ‘afleggen’ genoemd. Wij noemen het ‘postmortale zorg’ of ‘zorg na overlijden’. OZN biedt deze zorg aan overledenen in heel Nederland. In uitvaartcentra, ziekenhuizen en zorginstellingen, maar ook bij mensen thuis. Binnen de ziekenhuizen en zorginstellingen werken we vanzelfsprekend volgens de richtlijnen die de NVZ (Vereniging Van Ziekenhuizen) heeft vastgesteld.

Specialist in thanatopraxie, restauratie en reconstructie.

Wij verzorgen overledenen, kleden ze en brengen, wanneer wenselijk, (airbrush) make-up aan. Onze zorg gaat echter verder. Bij OZN werken goed geschoolde medewerkers met ruime ervaring en kennis op het gebied van thanatopraxie, restauratie en reconstructie. Vaardigheden die goed van pas komen bij de algemene en technische overledenenzorg, maar die ook net wat extra’s kunnen bieden aan nabestaanden. Wij weten hoe belangrijk het is dat ze echt afscheid kunnen nemen van hun dierbare en zetten alles op alles om dat mogelijk te maken.

Gedegen opleiding.

Verzorging van een overledene vereist hoogwaardig opgeleide en ervaren medewerkers. Daarnaast is het belangrijk dat ze tactvol en invoelend kunnen handelen in verdrietige omstandigheden. Onze medewerkers zijn goed in wat ze doen en ondersteunen uitvaartondernemers in hun taken.

Samen met nabestaanden.

Nabestaanden helpen regelmatig bij de verzorging van hun dierbare. Het kan een mooie manier zijn om afscheid te nemen. Onze verzorgers en verzorgsters begeleiden daarin, op een gepaste manier en uiteraard in samenspraak met de uitvaartbegeleider. Ze zijn ervaren en kunnen goed inschatten bij welke handelingen de nabestaanden aanwezig kunnen zijn of actief kunnen helpen.

Scroll naar boven