Klinische lessen.

Klinische les overledenenzorg.

Een klinische les Overledenenzorg is een praktijkonderwijsmethode waarbij cursisten nieuwe kennis en informatie in kunnen winnen over de zorg voor een overledene, vanaf het moment dat deze overleden is. De kennisoverdracht is praktijkgericht, zodat ze er in hun werk direct wat aan hebben.

Als thanatopracteur en uitvaartverzorger geeft Betto Nijland klinische lessen bij zorgcentra, ziekenhuizen en bijvoorbeeld hospices. In enkele uren tijd gaat hij in op alle zaken die van belang zijn op het moment dat iemand overlijdt. Daarbij valt te denken aan:

  • De lichamelijke verzorging van de overledene
    Wat gebeurt er eigenlijk met het lichaam als iemand overlijdt? Waar moet je rekening mee houden, wat kun je verwachten? Hoe betrek je nabestaanden bij de verzorging en wat houdt de verzorging nu eigenlijk in?
  • Wet- en regelgeving
    Wat zijn de wetten en regels als er iemand overlijdt? Wie gaat naar de burgerlijke stand en is er altijd een doktersverklaring nodig?
  • Wat je als medewerker zelf kunt doen en waarvoor je andere professionals moet inschakelen
    Er is veel wat je alvast kunt doen als medewerker als er iemand overlijdt. Maar voor sommige zaken is het handig hulp in te schakelen. Tijdens de klinische les Overledenenzorg leer je wanneer dit het geval is.

Cursisten die de klinische les Overledenenzorg gevolgd hebben, zijn in staat adequaat, doelgericht en respectvol te handelen als er iemand overlijdt.

Maak kennis met OZN klinische lessen overledenenzorg.

OZN verzorgt onder andere voor diverse zorgcentra, ziekenhuizen en hospices klinische lessen. Hebt u interesse, dan nodigen wij u uit contact op te nemen. 

Inschrijven klinische lessen.

Scroll naar boven