Reconstructie en restauratie.

Restauratie lichaam overledene.

Als uitvaartondernemer kunt u te maken krijgen met overledenen met behoorlijke verwondingen door bijvoorbeeld een ongeluk. Het komt nog steeds te vaak voor dat nabestaanden om die reden geen afscheid kunnen nemen. Dat is spijtig, want ook al is het slechts een deel dat toonbaar gemaakt kan worden; dat levert de familie zoveel op. Misschien is reconstructie of restauratie lichaam overledene een goede overweging. Zo kunnen ze alsnog op een waardige manier afscheid nemen.

Behandeling van prematuren, baby’s en kinderen.

Ouders van overleden kinderen en vroeggeboren baby’s hebben vaak de behoefte hun kind extra te koesteren en te knuffelen in de laatste dagen voor de uitvaart. Dan is het van essentieel belang om complicaties te voorkomen. Onze thanatopracteur weet precies wat daarbij komt kijken.

Wat is er nog meer mogelijk middels reconstructie en restauratie?

Onze inzet is dat nabestaanden op een zo waardig mogelijke manier afscheid kunnen nemen van hun dierbare. Elke keer weer merken we hoe belangrijk dat voor ze is. Hieronder treft u een overzicht van mogelijkheden met betrekking tot reconstructie of restauratie lichaam overledene:

  • Hechtwerkzaamheden in combinatie met airbrush
  • Camoufleren van wonden
  • Een klein, herkenbaar gedeelte van het lichaam restaureren en opbaren
  • Herstellen van een lichaam waarop obductie of sectie is verricht
  • Herstellen van een lichaam als de overledene organen heeft afgestaan

Onze ervaring is dat het uit handen geven van deze werkzaamheden voor vele uitvaartondernemers, maar ook voor zorginstellingen en ziekenhuizen een grote ontlasting betekent. 

Scroll naar boven